Laster...

 

Torvholen gard

Litt om garden:

Torvholen Gard er ein gard som har blitt dreven i 6 generasjonar. Navnet kommer av torvskjæring som tidligere blei mykje brukt til brensel.

Garden ligg midt i matfatet på Jæren. Kun nokre kilometer fra dei vakre strendene, der hav møter himmel i den flotte horisonten. Dei tre Jærkommunane grenser alle tett opp mot garden.

Familien ved Marit og Arthur Salte, har drive garden i 26 år og bygd opp garden jevnt og trutt, etter det jærske slagordet: «Dæ æ jabnå så dræge!». Garden drives med kombinert svineproduksjon, og melke/kjøttproduksjon. I tillegg huser garden katter, kaniner og høner.

 

Vi på garden:

Marit har hatt sitt arbeide heime, og har bidratt i gardsarbeidet. Ho har vore engasjert i tillitsverv bl.a i landbruket, og brenn for at andre skal få ta del i livet på garden. Dei 4 siste åra har ho arbeid som lærer og miljøarbeider i skulen. Ho har undervist i musikkfaget, og hatt eit tilrettelagt tilbod for elevar i arbeid på garden.

Arthur har i tillegg til å drive garden, dei siste åra vore tillitsvalgt i Tine, og no i Norges Bondelag.

Marit og Arthur har også 5 born.

 

Inn på tunet tilbud:

Det legges stor vekt på fysisk aktivitet, då det er dokumentert at dette gjer livsglede og livsmestring . Frisk luft, arbeidsglede og eit godt måltid mat er noko av det me vil løfta fram i tilbudet. Humor og song er og trivsels-skapande element som me ynskjer å implementere.

Aktivitetane vil variere etter vær, årstid og kva som skjer på garden, samt etter brukarens interesser og dagsform. I tillegg til turar i skog og mark kan aktivitetane vere:

  • Stell av og kontakt med smådyr
  • Besøk i kufjoset, kalvestell 
  • Arbeide i hagen, kjøkkenhage 
  • Småsnekring på snekkerloftet , diverse forefallende vedlikehald
  • Vedarbeid 
  • Baking og tilbereding av mat 
  • Bålpannekos ute og vedlikehald av tursti.

 

Marit vil bruke piano og allsang aktivt i arbeidet, da dette er et av hennes fagfelt i skulen.

 

Tilbud innen: Skole og oppvekst · Dagaktivitetstilbud

 

Gården er godkjent IPT tilbyder

Kontakt: Inn på tunet Norge SA
Region Agder og Rogaland v/ Arne Hatløy
Mobil: 908 84 354
E-post:
arne.hatloy(at)innpatunet.no

 

 

   Billedgalleri

      Her finner du en samling av bilder fra gården.