Laster...

Litt om gården:

Tredal Tunet ligger fint plassert 2 km øst for Vigeland sentrum med kort vei til E 39. Gårdshuset er fra 1905 og her finner du også Trædal Seletøyfabrikk som har eksistert siden 1884. Gården er en klassisk sørlandsgård på ca 300 mål, det er mest skog på eiendommen, men litt beite og jord til. På gården finner du 26 vinterforet sau av rasen Gammel Norsk Spæl, 5 Boergeiter, 6 amerikanske miniatyrhester og 3 Islandshester. 3 katter og en hund holder også til på gården. I sammenheng med seletøyfabrikken er det ett stort butikklokale som nå skal bli verksteder og oppholdsrom for forskjellige aktiviteter. Her kan en boltre seg på 200 kvm med muligheter for utvidelse.

 

Vi på gården:

Vi som bor og driver gården er Bente og Edmund Skoie. Jeg er utdannet innen søm, har fagbrev som plastformer og er utdannet lærer med fagene Kunst og Håndverk, Samfunn og Historie. Edmund er utdannet agronom og har etablert og drevet nettbutikken Skoies Hesteutstyr i 30 år. Vi er nå klare for nye utfordringer og håper vi kan gi tilbud på gården som kan glede og hjelpe andre mennesker. Vi er begge i 50 årene, har 3 voksne barn som er i jobb og studier. Bentes mor på 81 bor også i egen kår-leilighet på gården. Glad i mennesker er vi begge og vi mener og kunne leve opp til mottoet vårt for Tredal Tunet, nemlig  mestring, motivasjon og miljø.

 

Inn på tunet tilbud:

-Basen for vårt IPT tilbud er verkstedene hvor vi vil skape mye fantastisk. Her blir det sløydsal, tekstil og tegne/malingssal samt stort oppholdsrom hvor vi samles til koselig måltider.

- Det blir stell av dyrene på gården og kosestunder med dem. Daglig rengjøring og vedlikehold blir en del av hverdagen i tillegg til kosen.

- Vedhogst og skogsarbeid, det skal ryddes i lia en trase til en Via Ferrata løype som vi tror kommer til å bli veldig populær når den står klar..

- Vi skal klippe sauer ( i alle fall se på), rense ull, karde ull, spinne ull, plantefarge ull og så lage forskjellige produkter av ullen J Vi bruker vekstene på gården til å lage fargene.

-Det skal hogges ned forskjellige trær til materialer. Vi besøker en bygdesag og får materialene skjært, tar dem med til gården og tørker dem så de blir klare til bruk i sløyden.

- + mye, mye mer J

Velkommen til oss!

Gården er godkjent IPT tilbyder

Kontakt: Inn på tunet Norge SA
Region Agder og Rogaland v/ Arne Hatløy
Mobil: 908 84 354
E-post:
arne.hatloy(at)innpatunet.no

 

 

Billedgalleri