Laster...

 

Svedjan

Litt om gården:

Svedjan ligger ca. en km fra Meråker sentrum, med utsikt over hele bygda. Gården ble oppretta ca år 1760, og var opprinnelig en plass under Fossen. Navnet Svedjan stammer sannsynligvis fra svedjebruk, som var datidens dyrkingsteknikk. Det vil si at skogsmarka ble brent før den ble dyrket opp.

Driften består i dag av 280 sauer av typen Spæl, med noe innslag av Gretes villsauer. 37 Hereford ammekyr skal kalve, og i perioder kan det være nesten 100 naut. Du kan hilse på høner og haner av forskjellige slag, søte små kyllinger, mignon og moskusender, vaktler, påfuglduer, gullfasan, papegøye, katt, hund, løvehodekaniner, minigris og esel.

 

Vi på gården:

Grete Stokke og John Gunnar Stormo.

John Gunnar har siden guttedagene vært langt over gjennomsnittet interessert i landbruk, og slo sammen tre små bruk som ble grunnlaget for hans livsløp. Han er utdannet sveiser og agronom, og brenner spesielt for tømmerhogst,- for ikke å snakke om, sau og ku.

Grete er utdannet dame-og herrefrisør, og har egen salong. Hun har i tillegg stor interesse for alle slags dyr, og har derfor anskaffet seg mange ulike sorter.

 

Inn på tunet tilbud:

Vår visjon er glede og mestring i samspill med dyr.

Tilbudene i Svedjan er rettet mot oppvekst og opplæring, helse og omsorg.

 

Tilbud innen: Skole og oppvekst · Aktivitet-Trening-Arbeid-Språkpraksis

 

Gården er godkjent IPT tilbyder.

 

Gårdens hjemmeside: svedjangard.com

Svedjan på Facebook: Svedjan gård

 

Kontakt: Inn på tunet Norge SA, region Midt
v/ Bård Ove Grong

Mobil: 412 56 116
E-post:
bog(at)innpatunet.no

 

   Billedgalleri

      Her finner du en samling av bilder fra gården.