Laster...

Litt om gården:

Valdres-Stallen ligger sentralt og lett tilgjengelig til i vakre, varierte Valdres. Det tar omtrent 1-3 minutter å kjøre hit fra hovedveiene, både fra E16 og Fylkesvei 33, så det er lettvint å komme hit. Likevel er det naturlig fredelig på gården, som ligger rett ved gamle Bjørgo togstasjon på Valdresbanen.


Gården, som opprinnelig heter Bjørgum – deretter Midtre Bjørgo Gård, har vært i drift siden 1600-tallet. Her har det vært både kuer, griser, sauer, og høns. I tillegg hørte det gjerne med en gårdshest i buskapen, enten fjording eller døl. Siden slutten av 1990-tallet er det imidlertid ponnioppdrett, rideskole og rideleir som har vært kjerneaktivitetene på gården. Stallen befinner seg i låven, og er en hjemmekoselig stall med veggmalerier og fine farger. Noen få høns har også fast tilholdssted i låven, og det fineste veggmaleriet finner vi inne i hønsehuset. Der inne får hønene gå fritt, og når ute-temperaturene tillater det, åpner vi luken ut til hønsegården utenfor. Der koser de seg, men eggene legger de i verpekassen inne. Vi har en flott ridebane på 20m x 100m og en solid rundpaddock til heste-trening. Det er også flotte turmuligheter rundt gården, blant annet mot Aurdal / Fagernes, ned til Aurdalsfjorden og til gårdens to støler opp mot Bjørgo-varden; Kalsgott og Rotvasstølen.

 

Vi på gården:

Respekt for dyrene, naturen og hverandre er hovedfokus hos oss: Her skal det være godt og harmonisk å være for alle 2- og 4-beinte! I stallen bor det 8 hester i varierende størrelser og aldre, og på løsdrift ute har vi et par nordlandshester. Vi har border collien Mia som gjeter alle hun finner, og som elsker kos og oppmerksomhet! Matmor og sjef på gården er Anne, opprinnelig hestegal jente fra Oslo som fant sitt drømmested her i 1996. Hun har ikke angret et sekund på at hun flyttet fra hektiske og stressende Oslo, til det gode liv på bygda. Hektisk er det forresten her også, men på en annen og sunnere måte. Arne er gårdsgutt, altmuligmann og Annes faste støttespiller. Med masse erfaring fra håndball og petanque, bidrar han med litt variasjon – siden hesteinteressen kan bli litt altoppslukende. Han er en lun motivator og positiv omsorgsperson for alle som er her. Karoline er stalljente, hestejente, 3-barnsmor og altmulig-jente som er fast ansatt på gården og i Inn på tunet-tilbudet. I stallen finner også flere gode hestedamer med masse hestekunnskap som de gjerne deler med andre, og er lette å spørre om hjelp. I tillegg finner vi Bestemor Gerda som bor i kårboligen. Det er hun som har hønene, og hun passer nøye på dem, men har i tillegg masse omsorg og omtanke for alle andre.  

 

Inn på tunet tilbud:

All aktiviteten på gården og med hestene skal være trygg, og gi den fine mestringsfølelsen vi alle trenger for å ha det bra. Trygghet og mestring skaper trivsel, og hver enkelt skal føle seg sett og verdsatt her hos oss. Tilbudet på gården og med dyrene skal bidra til en god forankring i natur og miljø, i tillegg til å skape en positiv holdning til dyr, folk og livet i sin helhet. Ved å skape trygge rammer med ro og harmoni, skal alle hjelpes til å utvikle seg positivt i forhold til egne mål og forutsetninger.

 

Stallen er et fristed i dagnes travle og stressende hverdag. Her er vi til stede i øyeblikket og i samspillet med dyrene. Hester er store, sterke, følsomme og ærlige – og skal håndteres med respekt og tilstedeværelse. Mestring skjer gjennom individuelt tilpasset rideinstruksjon og trening, gjennom felles innsats i stall- og gårdsarbeid, og gjennom gode opplevelser i samspill med hestene og med hverandre.

 

Ved forespørsel, kan vi tilby følgende aktiviteter her på gården:

 • Avlastning, barnevern
 • Tilbud til barnehager og førskolebarn
 • Skolefritidsordning/fritidsaktiviteter for barn i skolealder
 • Skole/Gården som pedagogisk ressurs
 • Tilrettelagt arbeid/arbeidstrening
 • Terapi/Terapiridning
 • Tilbud for fysisk funksjonshemming
 • Tilbud for psykisk funksjonshemming
 • Tilbud i psykisk helse
 • Arbeid og språkopplæring for flyktninger
 • Rusrelatert omsorg

 

Av konkrete aktiviteter kan vi blant annet nevne:

Stallstell; møkke, fôre hestene og gi dem vann, feie/koste, pusse utstyr

Stell av hest; børste hest, vaske hest, rense høver, flette man og hale, hjelpe til når veterinær og hovslager er her

Ridning på bane og tur

Være med på trening og innkjøring av hest

Delta i slåtten, reparere gjerder og diverse forefallende arbeid; rake/klippe plen, rydding, maling og snømåking

Kjøre 4-hjuling; beitepussing, plukke stein på jordene, harve ridebanen

Delta i matlaging

 

 

Gården er godkjent av Stiftelsen Norsk Mat som Inn på tunet gård.

 

Gården er godkjent IPT tilbyder

Kontakt: Inn på tunet Norge SA
Region Innland v/ Åse Hodne Hørsdal
Mobil: 413 53 460
E-post:
aase.hoersdal(at)innpatunet.no

 

 

Billedgalleri