Laster...

Mattisborgen IPT-gård i Fåvang, Ringebu kommune

Litt om gården:

I det vakre Brekkom i Ringebu kommune, over åtte hundre høydemeter, ligger et idyllisk småbruk. På Mattisborgen Inn på tunet-gård driver vi småskala melkeproduksjon. I vårt koselige fjøs står kyr og kalver som venter på stell av ivrige Inn på tunet brukere. På beitet går to hester som elsker å bli brukt, og vi har katter som er veldig glad i kos og oppmerksomhet!

Med egen ridebane på gårdsplassen og tilgang til lysløype rett bak gården finnes det mange fine muligheter til uteaktiviteter. Skog og tur stier er også veldig lett tilgjengelig på oversiden av gården. Inne har vi en fin stue, kjøkken og soverom til disposisjon til Inn på tunet aktiviteter med en egen inngang og veranda. Bålpanne står klar til grilling og akebrettet venter til å bli tatt i bruk! Sætra, som ligger et kvarter kjøring unna gården, er også en ressurssterk arena som vi gjerne vil bruke året rundt.

Vi på gården:


Jeg, Emma Helleman, er utdannet innafor Inn på tunet i Nederland. Gjennom forskjellige praksisplasser og arbeid etter studien har jeg fått mye erfaring i Inn på tunet arbeidet. I november og desember 2016 har jeg vært på kurs i Texas. Der har jeg lært veldig mye om samarbeidet mellom hest og barn og unger med autisme. De jobber der med Horse boy metoden og Movement metoden, som tar utgangspunkt i kinetisk læring. Samarbeidet mellom hest og mennesker var en av hoved temaer og dette er noe jeg virkelig brenner for!

Sammen med samboen min Thomas Ødegård, som jobber som elektriker og drifter mjølkeproduksjonen, ønsker vi velkommen til alle brukere her på gården!


Inn på tunet tilbud:

Læring ut ifra indre motivasjon er en av de viktigste ting man kan tilby. ”Learning by doing”, lære mens man beveger seg i en omgivelse der man føler seg trygg. Dette er de beste forutsetninger for å kunne oppnå mestring og trivsel.

Vi vil skape et JA miljø, et område som vekker nysgjerrighet. Vi skal følge brukerne i sine interesser og tar det som startpunkt for å invitere dem til å delta i læreaktiviteter. Det skal være en arena som er tilrettelagt til å forske verden rundt oss, med naturlige grenser og regler. En lav terskel tilbud er målet der alle kan delta på sitt nivå og har mulighet til å øke livskvaliteten og livsgleden.

Med bruk av gårdens resurser kan vi tilby en del forskjellige aktiviteter til forskjellige målgrupper. Ved å lage individuelle opplæringsplaner og sette konkrete mål, kan vi jobbe strukturert mot de ønskede læremål.

Vi tilbyr arbeidstrening for ungdom og ung voksne, avlasting for barn og ungdom og vi kan også tilrettelegge opplegg for andre behov. En gang i måneden har vi avlastningshelg for barn og ungdom. 

Ta gjerne kontakt for å snakke om de ulike muligheter vi kan tilby!


Ta gjerne kontakt for en prat!  


Kontakt Inn på tunet Innlandet SA

Eli Grøntoft Dybdahl

Tlf.: 915 55 293

E-mail:egd@innpatunet.no 
   Billedgalleri

      Her finner du en samling av bilder fra gården.