Laster...

Aanekre Gård i Sør-Fron, Sør-Fron kommune

Litt om gården:

Aanekre Gard er et levende gårdsbruk med lange tradisjoner. Den ligger nydelig til på Hundorp i Lia på vestsiden av Gudbrandsdalen. Med stor interesse for formidling av den bondske kultur og verdiene som ligger i veggene på bygningene fra 17-1800 tallet, åpner vertskapet på gården opp tun og hus. Dyra lever ett fritt og godt liv, som skaper harmoni og god atmosfære.

Målene for aktiviteten på gården er mestring, utvikling og læring. Troen på at alle mennesker har iboende ønske om å bli en bedre utgave av seg selv, er stor drivkraft for det som skapes på Aanekre. Med utgangspunkt i hvert enkelt menneskes potensiale, skal vi skape grobunn for å oppleve mestring.

Opplevelse, aktivitet med tilrettelagt utfordring og omsorg er nødvendig for å nå potensialet som ligger hos hver enkelt. Noen ganger kan bare det å ha det gøy, frigjøre det som skal til for å lære. "Learning by doing" er et prinsipp som står sterkt i våre tilbud.

Hvem er vi:

Gården drives av Marita og Eskil.

Marita jobber full tid på Aanekre og eier slektsgarden i Gudbrandsdalen. Har jobbet som lærer og leirskolelærer og i ulike serviceyrker. Har drevet med inn på tunet på garden siden 2007. Har lærerutdanning og svennebrev i kjole/drakt søm - kunst og håndverksfag. Interesser er friluftsliv, ski, sang og musikk, dans/drama, arbeid med mennesker. Toraderspilling som "buskspilling". 

Eskil har jobbet mange år som industriklatrer i Nordsjøen og drevet teambuildingselskap. Har erfaring fra friluftsliv som fjellfører. Han har utdanning fra idrettsfag. Innen offshorevirksomhet har han kompetanse innenfor sikkerhet og HMS arbeid. Interesser er friluftsliv, ski, jakt og fiske. Gitar i skjerma omgivelser. 

Inn på tunet tibud:

Learning by doing - lære ved å gjøre.

Deweys prinspipp for læring er nedfelt i vårt tankegods. Ved å tenke høyt, skapes rom for spørsmål og dialog i aktiviteten. Læring er en av grunnsteinene for å oppnå mestring og utvikling. Dette gjelder alle grupper som er innom hos oss. De andre grunnsteinene er en selvfølge og er alltid i vår bevissthet i arbeid med mennesker. ​

Mening - Trivsel - Livskvalitet - Tilhørighet - Verdighet - Mestring - Læring - Utvikling - Omsorg

Måltidet er et viktig samlingspunkt for alle - vi tar oss god tid til å spise sammen.

Sist men ikke minst, vi må ha det gøy. 

Hva man kan oppleve på Aanekre:

KOSELIG BESTEMORHUS  - BAKING, MATLAGING, MUSIKK, DATA, BRETTSPILL OG  PEISKOS

HÅNDARBEIDSROM  - SY, KLIPP, LIM, STRIKK - KREATIV UTFOLDELSE

ELDHUSET  - SMÅSPIKKING OG TAKKE FOR LEFSEBAKING

VERKSTEDET  - MEKKING, SVEISING OG GROVARBEID

STALLEN  - STELL OG KOS MED HEST, KANIN, HØNER, GEIT, SAU

JORD/SKOG  - TURER OG ARBEID I SKOG OG PÅ JORDET

KJØKKENHAGE  - ARBEID MED PLANTER OG VEKSTER

RIDEBANE/STOOOR SANDKASSE      - RIDING ELLER LEK OG MORO

NATURMØTEPLASS  - AKTIVITETSPLASS OG FORMIDLINGSARENA


Ta gjerne kontakt for en prat!  


Kontakt Inn på tunet Innlandet SA

Eli Grøntoft Dybdahl

Tlf.: 915 55 293

E-mail:egd@innpatunet.no 


   Billedgalleri

      Her finner du en samling av bilder fra gården.